На онлайн заседание днес Столичният общински съвет с пълно единодушие даде

...
На онлайн заседание днес Столичният общински съвет с пълно единодушие даде
Коментари Харесай

Столичният общински съвет отпусна 300 000 лева за бежанците от Украйна


На онлайн съвещание през днешния ден Столичният общински съвет с цялостно единогласие даде единодушие Столична община да разходва до 300 хил.лв. от бюджета на общината за оказване на помощ на жители, идващи от Украйна, търсещи протекция на територията на България. Вносител на отчета, оповестен на интернет страницата на СОС, е столичният кмет Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.

В отчета кметът показва, че средствата ще се изразходват за обезпечаване на транспортни средства, екип и логистика, нужни за извозването на чужденци, търсещи протекция на територията на Република България от граничните пунктове и обитаеми места на Румъния до България – Столична община. Средствата ще се употребяват за обезпечаване на настаняване и прехрана на искащите чужденци в бази – общинска благосъстоятелност, в това число ръководени от общински сдружения.

В претекстовете си Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска декларира, че сме очевидци на невиждан боен спор в Украйна. 4Обществото ни е съпричастно с бягащите от войната украински жители. Осезаеми ще бъдат последствията върху икономическия и обществен живот в страната ни, като последица от военните дейности. Украинските жители са най-засегнати, те са уплашени, принудени да бягат, оставяйки дом и близки, с цел да спасят себе си и децата си. По-голямата част от тях нямат къде да отидат и разчитат само на помощта на страната, в която отиват4, отбелязва столичният кмет.

Още в първите дни Столична община провежда помощ за бягащите от войната жители от Украйна, като обезпечи превоз и настаняване в общински бази, отбелязва Фандъкова в отчета. Всеки ден броят на хората, търсещи помощ, се усилва и за отбрана на човешките права на тези жители е належащо да вземем неотложни ограничения и да се подготвим за идването на от ден на ден бягащи дами, деца и възрастни хора, като създадем организация и помощ за напредване, настаняване и прехрана, обезпечаване на достъп до медицински грижи, в началото обезпечаване на най-необходимото, показва кметът и добавя, че посочената организация изисква разходване на финансови средства от страна на Столична община, които не са планувани в годишния бюджет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР